Wat is Stichting LeukOmteLeren?
Stichting LeukOmteLeren gelooft erin dat kinderen het Leuk vinden Om te Leren en biedt hen in een driejarig traject de mogelijkheid hun horizon te verbreden en hun talenten te verkennen. Op de zondagen maken de leerlingen kennis met interessante mensen uit de samenleving en het bedrijfsleven. Zo leren zij een grote diversiteit aan beroepen kennen en de doorgroeimogelijkheden die er zijn en worden zij hopelijk gemotiveerd om zich door te ontwikkelen.
Leerlingen mochten zelf een inbreidingslocatie invullen
SAB stond zondag 31 januari klaar om de leerlingen te ontvangen. Dit jaar vanwege de corona-maatregelen helaas online, maar dat hield ons niet tegen om er toch iets moois van te maken! Bovendien waren met hen alle drie de pijlers van SAB vertegenwoordigd: ‘ontwerp’, ‘planologie’ en ‘onderzoek’. Aan de hand van een voorbeeldproject in Arnhem namen zij de leerlingen mee in het werk wat SAB doet en hoe een werkdag eruitziet.
Na de introductie in ons werk was het tijd voor de leerlingen om zelf een inbreidingslocatie in Arnhem in te vullen. Wat denken zij dat er belangrijk is om op deze plek terug te laten komen? Is dit hier mogelijk of zijn er milieubelemmeringen? En hoe kijkt de buurt naar dit plan? Na een uur kwamen de leerlingen terug om hun interessante plannen te presenteren. Hieronder zijn enkele voorbeelden van ontwerpen van de leerlingen te zien:
Milad brengt de olympische spelen naar Arnhem met zijn ontwerp voor een grootstedelijke wijk rondom een stadion en vliegveld.
Arda benadrukt het belang van veiligheid met een groot hoofdpolitiebureau in het groen, waarin voldoende ruimte is voor fietsen en motoren.
Saif lost het parkeerprobleem op en maakt een nieuwe openbare plek voor Arnhem, met veel bomen, een vijver, een speeltuin en voetbalveld.
Tijmen maakt een ecologische wijk, waarbij het regenwater dat op de daken valt, wordt hergebruikt in de moestuin en de vijver.
SAB was blij met de interesse en de ideeën van de leerlingen, en hoopt volgend jaar in levende lijve te vertellen over ons mooie vakgebied.
Voor meer informatie over Stichting LeukOmteLeren zie www.leukomteleren.nl.