Sinds september 2018 is ons team van juristen versterkt met Malathi Steenbeek. Zij stelt zich graag uitgebreid aan jullie voor.
Vóór SAB
Als kind kreeg ik al een gezonde interesse voor de buitenwereld mee van mijn vader. Hij was docent bouwkunde en kon alles wat hij zag zelf maken. Daar had ik altijd veel bewondering voor.
Omdat ik veel moeite had met het onrecht in deze wereld ging ik rechten studeren. Bestuursrecht vond ik toen nog niet erg interessant; ik kon me er geen voorstelling van maken. Ik stortte mij op het strafrecht en de criminologie. Uiteindelijk startte ik mijn loopbaan toch als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening, bij de gemeente Oude-IJsselstreek. Na 10 jaar kreeg ik behoefte aan nieuwe uitdagingen en een nieuwe omgeving. Ik maakte de overstap naar SAB en daarvan heb ik, ondanks de plezierige jaren bij de gemeente, nog nooit spijt gehad.
Bij SAB
In de afgelopen 2 ½ jaar heb ik enorm veel bijgeleerd. Er ging werkelijk een wereld voor mij open, vooral op het gebied van milieuaspecten die belangrijk zijn bij het ontwikkelen van nieuwe plannen. Ik vind het enorm boeiend om te onderzoeken of ik voor situaties die onmogelijk lijken toch nog een oplossing kan vinden. Het sparren met collega’s en opdrachtgevers om gezamenlijk tot een oplossing te komen vind ik erg leuk en geeft mij veel voldoening.
Complexe plannen
Ik hou het meest van plannen voor het buitengebied en van de meer technische plannen, zoals voor een zandklasseerinstallatie of voor duurzaamheidsprojecten. Vooral bij de plannen voor het buitengebied geniet ik van de complexe belangenafwegingen die gemaakt moeten worden en heb ik een neus voor de politieke en maatschappelijke gevoeligheden die daarbij spelen.
Planschade: de andere kant
Ook het opstellen van planschaderisicoanalyses hoort bij mijn werkzaamheden. Ik kijk dan naar de planologische schade die een ontwikkeling met zich mee kan brengen. Het leuke hieraan is dat je weer met een heel andere blik naar een ontwikkeling kijkt. Als projectleider ben je vooral bezig met de betreffende ontwikkeling, maar bij planschade kijk je vanaf de andere kant en zie je de gevolgen die zo’n ontwikkeling kan hebben op de omgeving. Het inschijnen van koplampen bij de realisatie van een nieuwe uitrit bijvoorbeeld. Het geeft ook opdrachtgevers soms een andere kijk op de beoogde situatie en soms geeft het ook aanleiding om een plan te wijzigen.
Opdrachtgevers en duurzaamheid
Het is altijd fijn wanneer het contact met opdrachtgevers plezierig verloopt. Dit geeft ook ruimte om optimaal te kunnen adviseren over een beoogde ontwikkeling. Het laatste jaar merk ik dat tijdens deze gesprekken het aspect duurzaamheid vaker wordt genoemd en dat opdrachtgevers er zelf al graag rekening mee willen houden. Ik vind dit een goede ontwikkeling en ben van mening dat we allemaal ons best moeten doen om wat zuiniger met onze woonplek, de aarde, om te gaan.
Wat ik zelf doe? Ik doe mijn best om zo goed mogelijk met het milieu om te gaan. Geen onnodige energie verbruiken, zo min mogelijk afval, herbruikbare verpakkingen, geen overmatige consumptie, producten van eigen bodem, kijken naar wat je echt nodig hebt. En wat ik niet meer nodig heb gooi ik niet zomaar weg. Vaak kun je er nog iemand blij mee maken. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen. En samen met mijn collega’s bij SAB adviseer ik jullie graag over de bijdrage die jullie ontwikkeling daaraan toe kan voegen.
Malathi staat graag voor u klaar bij een groot scala aan vraagstukken. U kunt contact met haar opnemen via…